CUM SA ALEGI USILE DE INTERIOR PENTRU CASA TA

Este foarte important sa te gandesti bine la ce fel de usa de interior se potriveste in casa ta. Indiferent daca acum iti construiesti casa sau doresti sa o redecorezi, sa ii dai un aspect nou, alegerea tipului potrivit de usi care sa se potriveasca cu incaperile este o decizie importanta pentru multi proprietari de case deoarece toti vor un stil care sa arate frumos si in acelasi timp, usile sa fie durabile, sa reziste cat mai multi ani si sa fie usor de intretinut.

Vei vedea ca exista o gama larga de modele diferite de usi de interior disponibile in prezent. Usile de interior pot fi facute din diverse materiale care pot complimenta decorul casei tale. Daca nu esti sigur de tipul de usa pe care ar trebui sa-l instalezi in casa ta, un profesionist te va ajuta sa gasesti usile perfecte care vor arata grozav in casa ta recent renovata sau construita.

Este important sa faci toate masuratorile necesare inainte de a achizitiona noile usi de interior, daca intentionezi sa instalezi usile pe cont propriu fara asistenta profesionala. Nu vrei sa ajungi sa cumperi o usa prea mare sau prea mica. De asemenea, daca ai nevoie ca una din usi sa se poata bloca la un moment dat, va trebui sa gasesti usi cu manerul adecvat astfel incat sa poata fi blocata si deblocata usor de catre orice persoana care o foloseste.

Desi exista multe optiuni in ceea ce priveste proiectarea usii, exista mai multe tipuri de usi din care poti alege din punct de vedere al materialelor, usi interior din lemn, compozit , PVC, etc. Usile din lemn sunt potrivite pentru cei care doresc sa aiba un aspect traditional in casele lor.

Varietatea sa de culori, versatilitatea si frumusetea sa naturala au facut din lemn alegerea evidenta a materiei prime atunci cand se selecteaza un design de usa. Lemnul utilizat in fabricarea usilor din ziua de azi este tratat si uscat pentru a asigura ca acesta nu poate fi infestat fungic sau atacat de insecte. Lemnul functioneaza ca un izolator natural. Cand este montat corect, o usa din lemn pastreaza caldura din interior si blocheaza frigul. Usile din lemn ofera, o mai mare versatilitate in ceea ce priveste forma si marimea, deoarece lemnul poate fi taiat si confectionat pentru a se potrivi mai usor decat orice alt material.

Lemnul este durabil, nu  necesita multa intretinere, mai ales daca a fost tratat in timpul fazei de fabricatie, asadar usile din lemn sunt fiabile si durabile.  Lemnul poate regla natural umiditatea. Este capabil sa absoarba umezeala in conditii umede si poate elibera umiditatea in conditii uscate.