5 motive sa alegi usi din lemn pentru casa ta

Amenajarea casei poate fi, deopotriva, o placere si o adevarata corvoada. Presiunea deciziilor pe care le iei atunci cand vine vorba de ultimele detalii apasa greu atat asupra ta, cat si a… portofelului tau. Pentru ca ne dorim ca investitiile noastre sa fie durabile si profitabile pe termen lung, orice achizitie presupune documentare si lungi comparatii intre cele mai competitive produse de pe piata.

De ce usi din lemn?

1. Calitate: desi usile realizate din materiale compozite precum PAL sau MDF pot sa imite perfect design-ul de lemn si pot fi mai atractive cel putin din punctul de vedere al preturilor, calitatea si durabilitatea lor nu se va ridica niciodata la nivelul usilor din lemn, care, intretinute corect, vor face fata cu brio timpului.

2. Design: indiferent de calitatea lucrarii, usile care incearca sa imite lemnul nu vor avea niciodata acel aspect autentic si impunator pe care lemnul natural reuseste sa il dea casei tale. Opteaza pentru usi din lemn masiv, lucrate din materiale calitative, care sa evidentieze armonios detaliile arhitecturale ale casei tale la exterior, precum si design-ul primitor din interior.

3. Versatilitate: probabil ca, de-a lungul timpului, vei aduce modificari mai mici sau mai mari caminului tau, din ratiuni de gusturi, tendinte sau necesitate. Pe langa faptul ca lemnul este un material clasic ce se imbina frumos in orice decor, daca doresti sa intervii asupra aspectului o poti face fara griji, optand pentru uleiuri si vopsele speciale care vor da un aspect nou si inedit casei tale. Folosind produsele corecte si intretinand corect usa din lemn, aceasta poate rezista chiar pana la… 100 de ani.

4. Rezistenta si siguranta: deseori, cand vorbim de usi de exterior, gandul ne zboara la usi metalice, care ofera senzatia psihica de confort sporit, datorita rezistentei. Ei bine, o usa din lemn corespunzator lucrata pentru exterior, dintr-un material adecvat (cum sunt stejarul alb sau mahonul), poate fi la fel de rezistenta ca o usa metalica, plusand si cu un aspect mai calduros si mai primitor, specific lemnului.

5. Varietate de modele: prelucrarea lemnului si noile tehnologii specifice acestei activitati permit producatorilor de usi din lemn sa inoveze in materie de modele si design, astfel ca, spre deosebire de alte materiale, cea mai generoasa oferta in materie de modele o inregistreaza usile din lemn. TGG pune la dispozitia clientilor un portofoliu vast de modele, atat pentru interior cat si pentru exterior, cu sau fara geamuri, pervaz, cu diferite texturi si finisaje (nuc, wenge, cires, mahon, tek).

Aceste motive fiind expuse, probabil ca ideea de a opta pentru usi din lemn pentru caminul tau pare mult mai atractiva. Asadar, tot ce iti ramane de facut este sa intri in contact aici cu specialisti care produc si comercializeaza usi din lemn pe piata din Romania, avand o experienta de peste 15 ani in domeniu.